2011. június 10., péntek

Karfiol savanyúságnak

Hozzávalók: karfiol, szegfűbors, feketebors, hagyma, babérlevél, mustármag, víz, ecet, só, cukor, ízlés szerint, tartósítószer, borkén. Elkészítése: Az éret, fehér karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Ezután enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük. A főzőléből kivéve hideg vízzel leöblítjük. Az üvegek aljára szegfűborsot
feketeborsot, babérlevelet, tetszés szerint karikára vágott hagymát, mustármagot teszünk. Ízlés szerint ecetes, sós, cukros levet készítünk, és a karfiolra öntjük. Tetejére tartósítószert szórunk. A karfiol elszíneződését csipetnyi borkénnel akadályozhatjuk meg, amit a felöntőlébe keverünk. Az üvegeket lezárjuk, gőzölőfazékba állítjuk, és 20-25 percig lassú tűzön gőzöljük. A gőzölővízben hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése