2011. június 10., péntek

Ecetes zöldbab (levesnek, főzeléknek)

Hozzávalók: Zsenge zöldbab, tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só, cukor, ecet, tartósítószer
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, és 3 cm-es darabkákra vágom. Gyengén ecetes-cukros vizet forralok, majd a forrásban levő lében a zöldbabot félig megfőzöm. Hagyom kihűlni, csak azután szűröm le. A lecsöpögtetett zöldbabot tiszta, jól kimosott üvegekbe teszem. A visszamaradt ecetes levet még egyszer fölforralom, l-enként 1 dkg sót és még annyi ecetet keverek bele, hogy kellemesen savanykás legyen. A levet ráöntöm a zöldbabra, majd mindegyik üveg tetejére 1-1 késhegynyi benzoesavas nátriumot szórok, és szorosan lekötöm. Ezután 20 percig gőzölöm, és forró vízben hagyom kihűlni. Csak hidegen teszem el végleges helyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése